Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-05@19:26:57 GMT

قیمت خودرو با فروش لیزینگی ارزان می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۱۰۹۷۵

قیمت خودرو با فروش لیزینگی ارزان می‌شود؟

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: بازار خودرو، بازاری ملتهب است که روز به روز ملتهب تر از قبل می شود. در گذشته بازار خودرو طوری بود که اختلاف قیمت بازار و کارخانه بسیار کم و قیمت ها تفاوتی با هم نداشتند، به نحوی که مردم دیگر برای خرید خودرو اینگونه عجله نداشتند. 

بازاری آرام که اگر نیاز به خرید خودرو داشتید، می توانستید هم از شرکت های خودروساز به راحتی خودرو خریداری کنید، یا برای خرید خودرو وام بگیرید، یا به صورت لیزینگ خودرو مورد نظر را به صورت اقساطی بخرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این روش ها که مورد استفاده قرار می گرفت، لیزینگ بود که به دلیل توزیع بالای خودرو مورد استقبال برخی از عموم هم قرار می گرفت.

در بحث خرید خودرو، در زمان خرید لیزینگی، مبلغی از قیمت را پرداخت می کنیم و مابقی را از شرکت‌های لیزینگی وام گرفته و در بازه‌های مشخص شده به صورت اقساط پرداخت می‌کنیم، پس از تسویه حساب، سند مالکیت خودرو به نام می شود. 

اما این روند که چندین سال پیش در جامعه رواج داشت، باعث کلاهبرداری زیادی شد چرا که برخی از شرکت ها به اسم لیزینگ این کار را انجام می دادند.

علی قاسمیان کارشناس صنعت خودرو، در خصوص لیزینگ خودرو، گفت: لیزینگ در اصل کاری برای تحریک بازار خودرو است یعنی در بازار هایی که عرضه بیشتر از تقاضاست، برای اینکه مشتری را تحریک و ترغیب به خرید خودرو کنند و در نهایت برای اینکه محصولات خود را بفروشند، نمایندگی خودروسازان تسهیلاتی برای فروش خودرو قائل می شوند. 

این کارشناس صنعت خودرو بیان کرد: اصولا برای لیزینگ، انواع خودرو جلوی چشم مشتریان است و تسهیلاتی را به مشتری می دهند تا فرد ترغیب به خرید خودرو شود. در بازار ایران، کار از تحریک گذشته  و به حدی تقاضا زیاد است که اگر خودروساز خودروی خود را جایی بیندازد، مشتری آن را روی هوا میزند.

قاسمیان تشریح کرد: لیزینگ برای زمانی که مشتری وجود دارد اما نقدینگی کم بوده، مفید است. در بازار ما تقاضا و نقدینگی زیاد است، هر چند نقدینگی نه تنها در بازار خودرو بلکه در دیگر بازارها مانند طلا، مسکن و ... وجود دارد، که وجود این نقدینگی باعث از بین رفتن بازار می شود. 

او با بیان اینکه نقدینگی در کشور بالاست و فلسفه لیزینگ در بازار خودرو معنا ندارد، ادامه داد: از طرفی خودروساز اگر بگوید که خودرو را با شرایط لیزینگی و قیمت گذاری دستوری بفروشم، باید سود زیادی ببرد. اگر سود بالای معقول هم داشته باشد با توجه به شرایط تورمی کشور و نیاز صنعت به نقدینگی، لیزینگ به صرفه نیست و ترجیح می دهند نقد بفروشند. 

 

این کارشناس صنعت خودرو تشریح کرد: در شرایط فعلی کشور که تقاضا زیاد است و خودروساز نرخ تورم قابل پیش بینی ندارد، لیزینگ نمی تواند بازار خودرو را خوب کند. باید کمک کرد تا تولید خودرو رونق پیدا کند و مسائل تحریم را باید حل کرد. 

قاسمیان تشریح کرد: با رونق تولید، عطش تقاضا کم می شود و آن زمان اگر خودروساز خودرویی کم تقاضا داشته باشد می تواند لیزینگ کند.

فروش لیزینگی خودرو؛ زیان دهی بیشتر

سعید مدنی، مدیرعامل اسبق گروه خودروسازی سایپا  با بیان این که قدرت خرید و کاهش آن موضوعی است که همواره در صنعت خودرو مطرح می‌شود، می‌گوید: در همه جای دنیا خرید خودرو به صورت اقساطی انجام می‌شود و از آن جا که بیش از ۸۰ درصد قیمت یک خودرو به مواد اولیه و قطعات آن بر می‌گردد ۲۰ درصد باقی مانده نیز شامل هزینه‌های مربوط به خدمات است بنابراین از آن جا که قیمت‌ها در حال جهانی شدن است، نمی‌توان به کاهش عمدی خودرو‌ها اقدام کرد.

او گفت: در این شرایط فروش اقساطی خودرو از طریق شرکت‌های لیزینگی و روش‌های فروش اقساطی مطرح می‌شود چرا که نمی‌توان به کاهش قیمت خودرو اقدام کرد، زیرا در بلندمدت شرکت وارد زیاندهی می‌شود که این اتفاق هم اکنون در صنعت خودرو رخ داده است.

این کارشناس ارشد صنعت خودرو با تاکید بر تقویت شرکت‌های لیزینگی تصریح می‌کند: به دلیل اختصاص بهره به این شرکت‌ها قیمت‌ها با توجه به این نرخ افزایش می‌یابد، اما با این وجود، فروش خودرو در اقساط بلندمدت منجر به بازگشت قدرت خرید مردم می‌شود و این امر تنها راه فعلی است چرا که بیش از ۸۰ درصد خودرو‌های تولیدی در دنیا به صورت اقساطی به فروش می‌رسد.

مدنی با تاکید بر تفییر در سبک فعالیت شرکت‌های لیزینگی نیز اظهار کرد: اگر قرار باشد نرخ بهره مانند نرخ خودرو تکلیفی شده و اجازه کسب سود بیشتر به شرکت‌های لیزینگی داده نشود، استقبالی از این قضیه نخواهد شد، زیرا اگر شرکت لیزینگی خواستار گردش سرمایه خود باشد باید حداقل ۵ تا ۱۰ درصد حاشیه سود ماهانه و ۲۰ تا ۲۵ درصد سود سالیانه داشته باشد تا انگیزه‌ای برای ایجاد و ادامه فعالیت در این دسته از شرکت‌ها داشته باشد.

او ادامه می‌دهد: اگر سرمایه‌های سرگردان موجود در شرکت‌های لیزینگی سرمایه گذاری شود، این دسته از شرکت‌ها پا خواهند گرفت بنابراین نباید محدودیت گذاری انجام شود، اما اگر بر اساس واقعیت اقتصادی محدودیتی تعیین شود، مشکلی وجود ندارد، اما وقتی سود بانکی به صورت دستوری تعیین می‌شود سود این شرکت‌ها نیز باید ۵ تا ۱۰ درصد بالاتر از سود سپرده بانکی باشد بنابراین در صورت تعیین واقع بینانه این اعداد، شرکت‌های لیزینگی پا خواهند گرفت.

مدیرعامل اسبق گروه خودروسازی سایپا در پایان تاکید می‌کند که برای سرمایه اولیه این شرکت‌ها رقم درشتی نیاز است که از طریق بخش خصوصی یا دولتی تزریق تا سرمایه اولیه تاسیس این شرکت‌ها تامین شود پس از آن نیز این دسته از شرکت‌ها می‌توانند در کوتاه و میان مدت نسبت به بازگرداندن این عدد اقدام کنند.

شرکت لیزینگ خودرویی دارای مجوز در کشور داریم

هادی موقعی دبیرکل انجمن ملی لیزینگ ایران با بیان اینکه در حال حاضر شرکت‌های لیزینگ خودرو با مجوز بانک مرکزی در کشور در حال فعالیت هستند، گفت: بر اساس قانون تنظیم بازار غیر متشکل پولی و آیین نامه اجرایی آن و مصوبات شورای پول و اعتبار و دستورالعمل بانک مرکزی، یک نوع نهاد رسمی اعتباری و پولی در کشور محسوب می‌شوند. در نتیجه در کشور شرکت‌های لیزینگ رسمی و دارای مجوز داریم که در زمینه خودرو، وسایل و تجهیزات و... فعالیت می‌کنند.

دبیرکل انجمن ملی لیزینگ ایران ادامه داد: اینکه برخی مسئولان قضایی و انتظامی کشور و برخی رسانه‌ها با صراحت می‌گویند که شرکت لیزینگی وجود ندارد، این با وضعیت جاری کشور درباره شرکت‌های لیزینگ همخوانی ندارد. به دلیل اینکه شرکت‌های لیزینگ وجود دارند و این ادعا موجب انحراف در مسیر بررسی پرونده و تعقیب شرکت‌ها و اشخاص کلاهبردار و متخلف می‌شود.

این کارشناس حوزه لیزینگ در ادامه تاکید کرد: همچنین شرکت لیزینگ خودرویی کلاهبردار نداریم، بلکه شرکت پیش فروش کننده کلاهبردار داریم و این دو متفاوتند. ما شرکت لیزینگ خودرویی دارای مجوز در کشور داریم و به صراحت می‌گویم شرکت لیزینگ بدون مجوز در ایران نداریم و این شرکت‌هایی که اخیرا در رسانه‌ها معرفی شده اند شرکت‌هایی هستند که با ادعای پیش فروش خودرو بدون مجوز‌های لازم، از عموم وجوهی را دریافت کرده اند.

وی افزود: اگر اداره ثبت شرکت‌ها در متن اساسنامه و بند موضوع فعالیت یک شرکت که تقاضای ثبت داده است واژه "لیزینگ" را ببیند فورا به بانک مرکزی ارجاع می‌دهد تا بانک مرکزی نسبت به صدور اجازه نامه ثبت شرکت اقدام نماید. این اجازه‌نامه باعث می‌شود تا متقاضی ثبت شرکت بتواند در اداره ثبت شرکت ها، شرکت خود را به ثبت برساند.

از مزایای استفاده از خودرو لیزینگی میتوان به سرعت دسترسی و تحویل خودرو اشاره کرد. همچنین به علت باز بودن دست شرکت‌های لیزینگی در شرایط و مدت پرداخت اقساط، طرح‌های متنوع تری را ارائه می دهند. خریدار خودرو لیزینگ توان خرید بیشتری نیز دارد به طور مثال سقف وام خودرو در نظام بانکی کشور عموماً ۱۵ میلیون تومان است. این در حالیست که شرکت‌های خودرو لیزینگی مبلغ بیشتری را در قالب وام در اختیار مشتری قرار می دهند.

منبع: الف

کلیدواژه: شرکت های لیزینگی شرکت های لیزینگ لیزینگ خودرو بازار خودرو شرکت لیزینگ شرکت ها بانک مرکزی صنعت خودرو خرید خودرو شرکت ها ثبت شرکت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۰۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی جالب درباره قیمت طلا در هفته آینده

محمد کشتی‌آرای نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: قیمت جهانی طلا که طی دو ماه اخیر سیر صعودی به خود گرفت و به رقم‌های بی سابقه دست پیدا کرده بود، در این هفته سیر نزولی داشت و در حقیقت جاذبه خرید طلا در بازار‌های جهانی از دست رفت؛ علت آن نیز این بود که باتوجه به بهتر شدن شرایط سیاسی جهان و آرامش ایجاد شده در برخورد‌های نظامی خاورمیانه، طبیعتاً تقاضا برای خرید طلا به جهت سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کرده است. بر همین اساس این هفته، قیمت جهانی طلا با ۴۰ دلار کاهش، در روز پنجشنبه به ۲۲۹۷ دلار برای هر اونس طلا و رسید.

به گزارش ایسنا، نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران ادامه داد: از سوی دیگر در یک هفته اخیر که سیر نزولی قیمت اونس جهانی را داشتیم، نرخ ارز در اخل نیز روند کاهشی داشت؛ هرچند که در برخی روزها، نوسان افزایشی را هم تجربه کرد، اما در مجموع طی یک هفته اخیر نرخ ارز کاهشی پیش امد؛ بنابراین این دو عامل سبب شد که تغییراتِ کاهشی مختصری در قیمت سکه و طلا را شاهد باشیم.

وی در رابطه با آخرین قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا در بازار و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: روز پنجشنبه در آخرین معاملات، سکه تمام طرح قدیم ٣٨ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان بود و به نسبت ابتدای هفته ٣٠٠ هزار تومان کاهش داشت. قیمت سکه تمام طرح جدید که در جریان نوسانات تا ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان (در این هفته) نیز بالا رفته بود، در آخرین معاملات روز پنجشنبه ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان بود که به نسبت اول هفته، تغییری نداشت. نیم سکه نیز با ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی در آخرین معاملات به ٢۴ میلیون و ٣٠٠ هزار تومان رسید.

او تصریح کرد: علیرغم روند نزولی قیمت سکه و طلا، اما افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر سکه (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) سبب شد که این قطعات کوچکتر نسبت به ابتدای هفته، افزایش بها را تجربه کنند. ربع سکه با ٣٠٠ هزار تومان افزایش هفتگی به ١۵ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان رسید. سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز به نسبت ابتدای هفته با ٢٠٠ هزار تومان افزایش قیمت همراه و در آخرین معاملات، هفت میلیون و ٣٠٠ هزار تومان دادوستد شد.

کشتی‌آرای ادامه داد: قیمت هر مثقال طلای آب شده (١٧ عیار)، با نوسانات معمول بازار ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی داشت و در پایان هفته قیمت هر مثقال طلای ۱۷ عیار ١۵ میلیون و ٣٠ هزار تومان بود.

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: همانطور که اشاره شد، افزایش تقاضا برای خرید سکه، سبب شد که حباب سکه نیز این هفته با افزایش همراه باشد و ۵٠٠ هزار تومان افزایش پیدا کند؛ در آخرین معاملات پایانی هفته، قیمت هر قطعه سکه هفت میلیون و ٨٠٠ هزار تومان دارای حباب بود.

وی خاطرنشان کرد: ناگفته نماند که این روز‌ها در اتاق ارز و طلا، سکه نیز حراج و واگذار می‌شود، اما نکته جالب اینجاست که هیچ‌یک از این سکه‌هایی که در اتاق ارز و طلا به فروش می‌رسد، تاکنون به بازار برنگشته است؛ بنابراین بازار تقاضای طبیعی خود برای خرید سکه را دارد و از همین روی هم هست که حباب سکه این هفته با افزایش همراه شده است. سکه‌هایی که در فروردین ماه توسط بانک مرکزی فروخته شد، هنوز به بازار عرضه نشده و هرکسی که خریداری کرده، نزد خود نگه داشته است.

به گفته‌ی این کارشناس بازار سکه و طلای کشور، در حال حاضر، باتوجه به سیر نزولی نرخ ارز در بازار و فاصله از عدد‌هایی که پیدا کرده بود، سطح دادوستد‌ها در بازار عادی، به دور از هرگونه التهاب و کاملا منطقی بوده است و هیجان خاصی برای خرید و فروش مشاهده نشده است.

کشتی‌آرای برای هفته پیش‌رو نیز پیش‌بینی کرد: بنظر می‌رسد که هفته ابتدا نیز شرایط به همین صورت باشد. قیمت جهانی طلا تا این لحظه (جمعه) نوسان خاصی نداشته و بازار ارز هم که در ثبات نسبی به سر می‌برد؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود که قیمت سکه و طلا در همین محدوده‌ها باقی بماند.

tags # قیمت طلا سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟
  • پیش‌بینی جالب درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • قیمت نیسان سانی در بازار، قدیمی‌ترین خودرو وارداتی
  • عوامل موثر بر قیمت ورق اکسین
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • آغاز فروش هواپیمای برقی عمود پرواز ارزان تر از هلی کوپتر
  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات
  • پیش بینی جالب یک کارشناس از قیمت خودرو/ قیمت کارخانه تغییر می‌کند؟
  • معرفی فورس گورکا پنج‌در، همتای ارزان‌قیمت مرسدس G کلاس از هند! (+عکس)
  • بازار خودرو به کمای عمیق رفت/ آخرین قیمت پژو، سمند، تارا، شاهین و کوئیک + جدول